Siirry sisältöön

Digitaalinen muotoilu

Helsinki haluaa olla parhaiten digitaalisuutta käyttävä kaupunki maailmassa. Muotoilu on keskiössä kaupungin digitaalisten palvelujen kehittämisessä ja digitalisaatio-ohjelman toteuttamisessa. Kaupungilla on yli 1 000 digitaalista kanavaa, joten muotoiltavaa riittää.

Digitaalinen muotoilu on kasvava muotoilun osa-alue Helsingin kaupungilla. Siihen kuuluu mm. palvelumuotoilu, käyttöliittymäsuunnittelu, sisältömuotoilu ja asiakastutkimus. Kaupungilla työskentelee viisi digitaalisen muotoilun tiimiä ja lukuisa määrä digitaalisten palvelujen muotoilijoita erilaisissa projekteissa.

Muotoilu auttaa varmistamaan, että digitaalisia palveluita kehitetään yhdessä kaupunkilaisten kanssa, aidosti kaupunkilaisten tarpeista lähtien.  

Digitaalisen asiakaskokemuksen kehittäminen tukee kaupungin tärkeiden strategisten tavoitteiden toteutumista, vahvistaa kaupunkilaisten osallisuutta ja sitä, että Helsingissä on hyvä elää. Muotoilun avulla tunnistetaan digitalisaation mahdollisuuksia myös kaupungin toiminnan kehittämisessä ja työntekijäkokemuksen parantamisessa.

Digitaalisen muotoilun kärkihankkeena on tällä hetkellä kaupungin pääsivuston hel.fi:n uudistus, jonka kautta muotoiluun investoidaan yli miljoona euroa vuodessa. Kaupungin digitaalisten palvelujen yhtenäistä visuaalista ilmettä, käyttökokemusta ja saavutettavuutta varmistetaan Helsinki Design Systemin avulla.

Lue digitaalisen muotoilun tarinat:

Helsinki Design System

Hel.fi uudistuu muotoilun keinoin

Kuva: Jussi Hellsten