Siirry sisältöön

Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelua tukee kansainvälinen neuvonantajaryhmä

Neljätoista näkemyksellistä huippuosaajaa tuo asiantuntemuksensa maailmanluokan museoon tähtäävän hankkeeseen.

Suomeen suunnitellulle uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle on nimetty kansainvälinen neuvonantajaryhmä. Ryhmä koostuu rohkeasti tulevaisuuteen katsovista arkkitehtuurin ja designin sekä museoalan, taiteen ja teknologian asiantuntijoista.

Neuvonantajaryhmän muodostavat Paola Antonelli, Liza Chong, Caterina Fake, Eva Franch i Gilabert, Indy Johar, Nimco Kulmiye Hussein, Ervin Latimer, Linda Liukas, Kieran Long, Joar Nango, Héctor Noval, Eeva-Liisa Pelkonen, Johannes Suikkanen ja Teemu Suviala.

Erilaiset lähestymistavat ja näkökulmat kohtaavat monipuolisessa työryhmässä, joka kirittää perusteilla olevaa museota kohti kestävämpää tulevaisuutta. Neuvonantajien on myös tarkoitus arvioida kriittisesti hankkeen kehitystyötä ja haastaa museon sisältösuunnittelua.

“Tavoitteenamme on perustaa uusi maailmanluokan arkkitehtuuri- ja designmuseo”, kertoo Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön toimitusjohtaja ja hankejohtaja Kaarina Gould.

”Olemme todella innoissamme nyt muodostetusta asiantuntijaryhmästä. Saimme mukaan edelläkävijöitä, joiden ajattelua ja työskentelyä seurataan ympäri maailmaa. Tämä porukka auttaa meitä kuvittelemaan mahdollisia tulevaisuuksia ja määrittelemään uudelleen, mitä ylipäänsä tarkoitamme museolla.”

Lue lisää uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon sivuilta.