Siirry sisältöön

En rådgivande grupp har tillsatts för det nya arkitektur- och designmuseet

De fjorton toppexperterna i gruppen är fulla av visioner och erbjuder sin expertis som stöd i ett projekt som tar sikte mot ett museum i världsklass.

Det nya arkitektur- och designmuseet som planerats i Finland har fått en internationell rådgivande grupp. Gruppen består av experter inom arkitektur och design samt museibranschen, konst och teknologi som ser djärvt på framtiden.

Den rådgivande gruppen består av Paola AntonelliLiza ChongCaterina FakeEva Franch i GilabertIndy JoharNimco Kulmiye HusseinErvin LatimerLinda LiukasKieran LongJoar NangoHéctor NovalEeva-Liisa PelkonenJohannes Suikkanen och Teemu Suviala.

I den mångsidiga arbetsgruppen möts olika betraktelsesätt och perspektiv, och gruppen sporrar det planerade museet mot en mer hållbar framtid. Avsikten är också att rådgivarna ska utvärdera projektets utvecklingsarbete kritiskt och utmana museets innehållsplanering.

”Vårt mål är att grunda ett nytt arkitektur- och designmuseum i världsklass”, berättar Kaarina Gould som är verkställande direktör och projektledare för Stiftelsen Finlands arkitektur- och designmuseum.

”Vi är verkligen entusiastiska över den nybildade expertgruppen. Vi fick med föregångare vars tänkande och arbete följs runt om i världen. Det här gänget hjälper oss att föreställa oss hur framtiden eventuellt kommer att se ut och omdefiniera vår uppfattning om vad ett museum över lag är.”

Läs mer här.