Siirry sisältöön

Helsinki edistää terveys- ja koulutusalan yhteistyömahdollisuuksia Japanissa joulukuussa

Helsingin kaupunki tuo yhteen terveys- ja koulutusalan edelläkävijöitä Suomesta ja Japanista 7. joulukuuta järjestettävässä Designing Better Life – Helsinki Meets Japan -hybriditapahtumassa.

Edistääkseen laadukasta terveydenhuoltoa ja koulutusta maailmanlaajuisesti, Helsinki haluaa Designing Better Life – Helsinki Meets Japan -tapahtuman kautta luoda alustan tiedonvaihdolle sekä vahvistaa yhteistyötä Helsingin ja japanilaisten toimijoiden välille. Samalla tapahtuma voi avata uusia liiketoimintamahdollisuuksia niin japanilaisyrityksille Suomessa kuin helsinkiläisyrityksille Japanissa.

Aloilla toimiville yrityksille, sijoittajille ja ammattilaisille suunnattu tapahtuma järjestetään sekä paikan päällä Tokiossa että avoimena virtuaalitapahtumana. Tokiossa tapahtumapaikkana on Suomen suurlähetystön yhteydessä sijaitseva suomalaista puuarkkitehtuuria ja muotoilua edustava Metsä-paviljonki.

Hyvän elämän haasteista vauhtia liiketoiminnalle

Korkean teknologiaosaamisen ja tasokkaan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan lisäksi Suomi ja Japani jakavat samoja arvoja.

Laadukas terveydenhuolto ja koulutus nähdään molemmissa maissa hyvän elämän peruspilareina. Teknologiainnovaatioilla ja kansainvälisillä investoinneilla on suuri rooli hyvinvoinnin rakentamisessa. Sekä Suomesta että Japanista löytyy huippuosaamista koulutuksen ja terveysteknologian saralta. Myös monet haasteet esimerkiksi ikääntyvän väestön suhteen ovat samoja.

Ratkaisut hyvän elämän saavuttamiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi vaativat aina huolellista muotoilua. Helsingissä on toimivat ja tiiviit terveys- ja koulutusalojen ekosysteemit eli julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteisöt, jotka muotoilevat uusia ratkaisuja ja jakavat tietoa keskenään.

”Ekosysteemit ja näiden ympärille rakennetut lukuisat kokeilualustat tarjoavat mahdollisuuksia myös kansainvälisille yrityksille ja muille toimijoille kehittää, testata ja skaalata palveluja ja ratkaisuja Helsingissä. Toivomme, että tulevan tapahtumakokonaisuuden myötä saamme lisättyä jo entisestään hedelmällistä yhteistyötä japanilaisten kanssa ja toivotamme uudet toimijat tervetulleiksi yhteistyöhön kaupungin ja laajan kumppaniverkostomme kanssa”, kertoo Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Hybriditapahtuma toteutetaan yhdessä kumppaneiden kanssa

Designing Better Life – Helsinki Meets Japan -tapahtuma koostuu kahdesta seminaarista, jotka käsittelevät terveys- ja koulutusalan innovaatioita.

Seminaarit avaa Helsingin pormestari Juhana Vartiainen, jonka jälkeen ohjelmassa on puheenvuoroja tapahtuman kumppaneilta Suomesta ja Japanista. Monipuolisessa ohjelmassa on esityksiä Helsingin elinvoimaisista terveys- ja koulutusalan ekosysteemeistä, uusimmista innovaatioista ja trendeistä sekä inspiroivia tarinoita uraauurtavilta yrityksiltä. Seminaarin koko ohjelma löytyy täältä.

Tapahtuma on osa vuoden 2021 aikana toteutettua Helsingin Designing Better Life -tapahtumasarjaa, jossa kantavana teemana on ollut hyvän elämän rakentaminen muotoilun keinoin – oli kyseessä sitten toimiva arkkitehtuuri tai uuden teknologian muotoilu.

Syyskuussa Helsinki esitteli oppimisen ja kaupunkikehityksen kestäviä ja älykkäitä ratkaisuja Pekingissä Aasian suurimmilla muotoilufestivaaleilla, Beijing Design Weekillä. Japanissa teema oli vahvasti mukana viimeksi kesäkuussa Helsinki x Fukuoka Designing Better Life -tapahtumassa. Fukuoka Directive Councilin kanssa yhteistyössä järjestetyt älykästä kaupunkikehitystä ja energia-alaa käsittelevät webinaarit olivat menestys ja avasivat tärkeitä suhteita Helsingin ja Japanin Fukuokan kaupunkien sekä japanilaisten ja suomalaisten yritysten välille. Myös Tokion tapahtuman odotetaan synnyttävän hedelmällistä yhteistyötä.

Helsingin kaupunki järjestää tapahtuman tiiviissä yhteistyössä kaupungin omistaman uuden kaupunkimarkkinointi- ja invest in -yhtiön Helsinki Partnersin sekä kumppaneiden Business Finlandin, Suomen Japanin suurlähetystön, Suomen Japanin instituutin ja yritysyhteisö Fukuoka Directive Councilin kanssa.

Tapahtuman ohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät Helsingin kaupungin sivuilta: Designing Better Life – Helsinki Meets Japan – Design Helsinki

Tapahtuman tallenne on katsottavissa tapahtuman jälkeen Helsinki-kanavalla.

Kuva: Mika Huisman, JKMM