Siirry sisältöön

Designing Better Life – Helsinki Meets Japan

Helsingin kaupunki järjestää 7. joulukuuta 2021 Designing Better Life – Helsinki Meets Japan -hybriditapahtuman, joka tuo yhteen terveys- ja koulutusalan edelläkävijöitä Suomesta ja Japanista.

Designing Better Life – Helsinki Meets Japan tuo yhteen terveys- ja koulutusalan edelläkävijöitä Suomesta ja Japanista. Tapahtuma on osa Helsingin kaupungin Designing Better Life -tapahtumasarjaa, jonka kantavana teemana on hyvän elämän rakentaminen muotoilun keinoin – oli kyseessä sitten toimiva arkkitehtuuri tai uuden teknologian muotoilu. 

Terveys- ja koulutusalojen ammattilaisille suunnattu Designing Better Life – Helsinki Meets Japan -tapahtuma järjestetään sekä paikan päällä Tokiossa että avoimena virtuaalitapahtumana. Tapahtuman kielinä ovat englanti ja japani.

Voit ilmoittautua mukaan virtuaalitapahtumaan täällä: Designing Better Life – Helsinki Meets Japan ヘルシンキと日本を結んで (lyyti.fi)

Ohjelma, 7. joulukuuta 2021

Innovating for Better Healthcare

klo 8.00–9.30 Suomen aikaa

klo 15.00–16.30 Japanin aikaa

Pääkaupunkiseutu on erinomainen paikka uusien, innovatiivisten terveysteknologiaratkaisujen kehittämiselle. Suomen noin 400 terveysalan startupista sata sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Nämä yritykset ja muut toimijat muodostavat yhden maailman suurimmista terveysalan startup-ekosysteemeistä.

Terveysalan ekosysteemimme keskeinen piirre on yhteistyö: yliopistot, tutkimuslaitokset ja yritykset tekevät johdonmukaista yhteistyötä uusien innovaatioiden eteen. Lisäksi Helsingin kaupunki tarjoaa yrityksille mahdollisuuden testata terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä innovaatioitaan tosielämän ympäristöissä yhdessä loppukäyttäjien ja kaupungin työntekijöiden kanssa.

Suomen talous on tietopohjainen: se elää ja hengittää tutkimuksesta ja innovaatioista. Suomi on myös ainutlaatuinen tutkimuksen kultakaivos muun muassa geeniperinnön ja sähköisten terveystietorekisterien ansiosta. Lisäksi Suomesta löytyy runsaasti osaamista uusien terveysteknologian ratkaisujen luomisessa.

 • Opening remarks, Juhana Vartiainen, Mayor of Helsinki
 • Helsinki Health Innovation Ecosystem, Helsinki Partners – Maria Lavonen, Senior Business Advisor
 • Fujitsu activities, collaboration and opportunities in the Helsinki Health Ecosystem, Fujitsu Japan Limited – Kei Noritsugu, Manager, Healthcare Solutions Development Unit
 • Helsinki Health Ecosystem Opportunities, Vision of Takeda, Takeda – Sanna Venetvaara, General Manager
 • FinnGen research project on genomic data and how to participate in practice, FinnGen – Dr. Aarno Palotie, Professor, Research Director
 • VTT as an innovation partner in Smart Health, VTT – Kari Kohtamäki, Key Account Manager
 • Metropolia Proof Health – preclinical research and test infrastructure for companies, Metropolia University of Applied Sciences – Dr. Minna Elomaa-Krapu, Innovation Director
 • Virtual Home Care, VideoVisit – Ben Hasselblatt, Head of Global Sales
 • Better tools for pharmaceutical development, FinnAdvance – Joel Noutere, CCO
 • Independent life at home with medicine dispensing robots – Nordic experience, Evondos – Eetu Koski, CEO
 • Closing words, Marja-Leena Rinkineva, Director of Economic Development, City of Helsinki

Rethinking Education with AI

klo 10.00–11.30 Suomen aikaa

klo 17.00–18.30 Japanin aikaa

Suomi tunnetaan maailmanluokan koulutuksen kotimaana. Koulutusjärjestelmämme perustuu kaikille avoimeen, osallistavaan ja korkealaatuiseen opetukseen.

Edistääksemme koulutusta ja oppimista maailmanlaajuisesti haluamme jakaa alan osaamista ja hyviä käytäntöjä myös muille. Rethinking Education with AI-tapahtuma esittelee uraauurtavia, tutkimukseen perustuvia koulutusteknologioita ja tekoälyä hyödyntäviä yrityksiä.

Suomi soveltaa innovatiivisia uusia teknologioita koulutuksessa. Myös yksilöllisen oppimisen korostuminen sekä opettajien ja oppijoiden roolien muuttuminen edellyttävät älykkäiden, tutkimukseen perustuvien uusien ratkaisujen kehittämistä. Uudet ratkaisut johtavat inspiroivaan, mutta tehokkaaseen ja tuottavaan oppimisympäristöön, jossa oppijoilla on todellisia mahdollisuuksia oman oppimisensa edistämiseen.

 • Opening remarks, Juhana Vartiainen, Mayor of Helsinki
 • Education in Finland as seen from Japan, Aya Watanabe, Associate Professor, Tsuda University, College of Liberal Arts, Department of International and Cultural Studies
 • Empowering language learning with robots, Curious Technologies – Johanna Hemminki, Founder and CEO
 • Future-proofing Education with Sustainable AI: Case Universities of Applied Sciences, HeadAI – Anu Passi-Rauste, Head of Growth
 • Where digital learning goes wrong and how to change it, Claned – Mariam Shodeinde, Chief Growth Officer
 • Making future AI makers, Code School Finland – Sirkku Tahvanainen, Head of Education and AI Education Specialist
 • Helsinki EdTech Ecosystem, Sonja Malin, Senior Business Advisor, Helsinki Partners & Miikka Neuvonen, Business Advisor, City of Helsinki
 • Closing words, Marja-Leena Rinkineva, Director of Economic Development, City of Helsinki

Järjestäjät

Helsingin kaupunki & Helsinki Partners

Kumppanit

Business Finland, Suomen Tokion suurlähetystö, Suomen Japanin instituutti, Fukuoka Directive Council

Kuva: Jussi Hellsten