Siirry sisältöön

Mikä Beijing Design Week?

­Beijing Design Week on Aasian isoin ja merkittävin muotoilufestivaali. Vuonna 2021 festivaali järjestetään 18. syyskuuta – 7. lokakuuta.

Beijing Design Week on Aasian isoin muotoilufestivaali. Se kerää vuosittain yli kahdeksan miljoonaa kävijää ja lähes 10 000 osallistuvaa suunnittelija ja organisaatiota yli 30 maasta.

Festivaali kattaa Pekingin keskustassa yhteensä noin miljoona neliötä näyttelytiloja.

Vuoden 2021 Beijing Design Week -festivaalin teemana The Power of Brands. Tänä vuonna festivaali järjestetään 18. syyskuuta – 7. lokakuuta. Festivaalin avajaiset ovat 22. syyskuuta.

Beijing Design Weekin järjestää Beijing Gehua Cultural Development Group ja Beijing Industrial design Center.

Helsinki Guest City

Helsingin Guest City -status mahdollistaa Helsingille ja sen yhteistyökumppaneille merkittävän näkyvyyden Beijing Design Week -festivaaleilla.

Festivaalille osallistuminen on mahdollisuus tuoda esille Helsingin osaamista ja vahvistaa Helsingin kumppanuuksia ja näkyvyyttä Kiinassa. Peking on Helsingin ainoa virallinen ystävyyskaupunki ja yhteistyö Pekingin kanssa on Helsingin kansainvälisen strategian keskeisiä teemoja. Helsinki on allekirjoittanut Pekingin kanssa vuonna 2019 nelivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka teemoja ovat muun muassa kaupunkisuunnittelu, ympäristönsuojelu ja innovaatioyhteistyö.

Beijing Design Week – Guest City 2021 -hankkeen päätavoite on Helsingin maineen ja vetovoimaisuuden kasvattaminen erityisesti muotoilun hyödyntäjänä sekä älykkäiden ja kestävien ratkaisujen innovatiivisena testialustana.

Festivaalille osallistuminen avaa mahdollisuuksia paitsi kaupungin oman toiminnan kehittämiselle, myös suomalaisen osaamisen viennille Kiinaan. 

Helsinki Guest City -hankkeen tavoitteet

  • Helsingin tunnettuuden ja vetovoimaisuuden kasvattaminen
  • Helsingin osaamisen sekä yritysten ja muiden kumppanien kansainvälisten liiketoimintamahdollisuuksien vahvistaminen
  • Pekingin ja Helsingin yhteistyösopimuksen toteuttaminen, suhteiden tiivistäminen ja uusien yhteistyömahdollisuuksien synnyttäminen kaupunkien välille
  • Kiinalaisten osaajien, yritysten ja investointien houkuttelu

Guest City -statuksen on Helsinkiä ennen saanut yhdeksän kaupunkia, viimeisenä vuonna 2019 Mexico City. Helsingille Guest City -status myönnettiin jo vuoden 2020 festivaaleille, mutta Helsingin osallistumista siirrettiin vuodella eteenpäin korona-pandemian takia.

Korona-pandemian vaikutukset

Helsingin ohjelma Beijing Design Weekillä on suunniteltu korona-pandemian rajoitukset huomioiden. Suurin osa ohjelmasta toteutetaan virtuaalisesti tai hybridi-muodossa, osin paikan päällä Pekingissä, osin etänä verkossa.

Helsingin kumppaneita Guest City -tapahtumien järjestelyissä ovat Luovi Productions ja Tapahtumatoimisto TAPAUS. Helsingin Guest City -hanketta koordinoi Helsingin kaupunginkanslian viestintäosasto.

Kuva: Yiping Feng & Ling Ouyang