Siirry sisältöön

Service Design Global Conference 2024 Helsingissä tuo huippuosaajat yhteen

Maailmanlaajuinen Service Design Global Conference 2024 (SDGC24) -tapahtuma saapuu Helsinkiin syksyllä 2024. Konferenssi on avoin niin muotoilijoille kuin muotoilusta innostuneille eri alojen ammattilaisille.

Service Design Networkin arvostettu konferenssi kokoaa yhteen maailmanluokan palvelumuotoilun caseja, osaajia, innovaattoreita ja muita toimijoita. Sen tavoitteena on luoda palvelumuotoilulle laajempaa näkyvyyttä. Vuoden 2024 konferenssin teemana on “Designing for Impact: Strategic Leadership with Service Design”.

Yli 900 osallistujan maailmanlaajuinen konferenssi on järjestetty 16 vuoden ajan, vuodesta 2008 lähtien ympäri maailmaa. Viimeisin kokoontuminen vuonna 2023 järjestettiin sekä Berliinissä että verkossa. Vuonna 2024 Helsingin tapahtuman tuottaa Global Service Design Network yhdessä paikallisosastonsa SDN Finlandin kanssa, yhteistyössä Suomen muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamo Art and Design Finlandin kanssa. Konferenssia tukevat yhteistyökumppanit akateemisesta maailmasta liike-elämään.

Eliisa Sarkkinen, SDN Finlandin johtaja ja Siili Solutionsin johtava palvelumuotoilija iloitsee saadessaan konferenssin vihdoin Suomeen.

– Tapahtuma on luovuuden keskus ja paikka tarkastella innovatiivisten kykyjemme tulevaisuutta. SDGC24:ssä haluamme sitouttaa muotoilun entusiastit aloittelevista ammattilaisista globaaleihin päätöksentekijöihin yhdistämään teknologian ja muotoilun sekä strategian ja liiketoiminnan, Sarkkinen toteaa.

Konferenssin teema luo pohjan jännittäville pääaiheille, työpajoille ja verkostoille palvelumuotoilun roolista ja vaikutuksista sekä siitä, kuinka luovuus on ratkaisevan tärkeää palveluliiketoiminnassa. Lavalle ovat tervetulleita kaikki maailmanluokan palvelumuotoilun caset, innovaatiot, yritykset ja osaajat.

Service Design Network pähkinänkuoressa

Vuonna 2004 perustettu Service Design Network (SDN) on johtava, voittoa tavoittelematon palvelumuotoilun osaamisyhteisö ja alansa globaalin kasvun, kehityksen ja innovaatioiden veturi. Jäsenpohjainen verkostomme yhdistää useita rooleja kansallisten ja kansainvälisten tapahtumien, verkko- ja painettujen julkaisujen sekä akateemisten instituutioiden koordinoinnin kautta.

Kuva: Mika Huisman / Amos Rex