Siirry sisältöön

Onko kaupungin digipalveluissa kehitettävää? Nyt voit vaikuttaa niiden parantamiseksi

Helsinki kutsuu kaupunkilaiset osallistumaan digitaalisten palvelujen kehittämiseen. Valitse itseäsi kiinnostava aihe ja itsellesi sopiva aikataulu, ja liity verkossa toimivaan kehittäjäyhteisöön. Tänä syksynä uusina teemoina ovat luonto ja ulkoilu, sosiaalipalvelut aikuisille, nuorille ja maahanmuuttajille sekä katujen, puistojen ja julkisten rakennusten kunnossapito. Näiden lisäksi OmaStadi-hankkeen kehittäminen jatkuu syksyllä.

Uudet teemat: luonto ja ulkoilu, sosiaalipalvelut ja kunnossapito

Luonnon ja ulkoilun teemasivuston aiheita ovat Helsingin luonto- ja ulkoilualueet sekä puistot. Pääset kertomaan ajatuksiasi luontokohteista ja luontopoluista sekä virkistysalueista ja niiden palveluista. Saaret, puistot, uimarannat, veneily, ohjeet luonnossa liikkumiseen – siinä muutamia aiheita teemaosiosta.

Sosiaalipalvelujen teemasivuston aiheisiin kuuluvat muun muassa taloudellisen tuen palvelut, asunnottomien tuet ja palvelut, maahanmuuttajien tuet ja palvelut sekä työllistämisen tukeminen ja sosiaalinen kuntoutus.

Kunnossapidon teemakokonaisuuden kehittämisessä pääsee jakamaan ajatuksiaan katujen, puistojen ja rakennusten ylläpitoon liittyvissä asioissa, kuten katujen auraukseen ja kuntoon, puistojen roskaukseen ja julkisten rakennusten sisäilmaan ja peruskuntoon liittyvissä asioissa.

Erityisesti toivomme näistä aiheista kiinnostuneita kaupunkilaisia kehittämään yhdessä teemasivustoja. Haluamme kuulla juuri sinun tarpeistasi, toiveista ja mielipiteistä kaupungin palvelujen käyttäjänä. Yhteisö toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi – voit valita millä kielellä haluat osallistua. Yhteisössä esiinnytään nimimerkeillä.

Yhteisö on suunnattu yli 15-vuotiaille helsinkiläisille. Nuorempia kaupunkilaisia osallistamme muiden kanavien kautta. 

Jo yli 500 kaupunkilaista on mukana yhteisössä, tule sinäkin rohkeasti mukaan. Osallistujilla pääsevät palvelujen demotilaisuuksiin ja kokeilemaan ensimmäisten joukossa uusia palveluja.

Liity kehittäjäyhteisöön: https://uusi.hel.fi/liity

Osallistujien kesken arvotaan satoihin myymälöihin ja palveluihin toimivia GoGift-lahjakortteja sekä Helsinki-aiheisia tavaroita.

Kuva: Jussi Hellsten