Siirry sisältöön

Kesäterassia suunnitellaan tällä kertaa Kasarmitorille – verkkotilaisuudet yrittäjille ja asukkaille 25.3.

Viime kesänä suuren suosion saanut Senaatintorin terassikokeilu saa tulevana kesänä jatkoa, mutta uudessa paikassa: Terassialuetta suunnitellaan nyt Kasarmitorille. Mikäli koronatilanne sallii, Kasarmitorille katetaan kesällä helsinkiläisen ruokakulttuurin mielenkiintoisimmat tuulet lisämausteinaan ripaus taidetta ja merellisen Helsingin tunnelmaa.

Kasarmitorin terassi- ja katukokeilusta järjestetään 25.3. kaksi erillistä vuorovaikutustilaisuutta verkossa: Klo 8–9 yrityksille ja klo 17–19 asukkaille. Lisätietoja: www.uuttahelsinkia.fi/kasarmitorinkesa

– Viime kesän terassikokeilu Senaatintorilla oli todella onnistunut. Hanke keräsi kiitosta kaupunkilaisilta ja kotimaanmatkaajilta ja sen merkitys mukana olleille ravintoloille ja koko keskustan elinvoimaisuudelle oli huomattava. Pitkittyneen pandemian takia vastaavia piristysruiskeita tarvitaan edelleen, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

– Erityisesti ravintola-, tapahtuma- ja kulttuurialalla tilanne on ollut vaikea jo pitkään. Nämä ovat aloja, joilla on keskeinen rooli Helsingin kansainvälisen ja kansallisen vetovoiman ja maineen kasvattajina, sekä työllistäjinä, jatkaa Vapaavuori.

Senaatintorin kesäterassilta tuttu urbaani siirtolapuutarha -konsepti skaalataan Kasarmitorille sopivaksi ja siihen tuodaan lisämausteeksi ripaus taidetta ja merellistä tunnelmaa. Lisäksi kokonaisuuteen on tarkoitus liittää katukokeilu, joka reitittää kulkua niin terassialueelle kuin sieltä Helsinki Biennaalin paviljongille ja lähtölaiturillekin. Senaatintorin ylle puolestaan nousee elokuun ajaksi Janet Echelmanin ilmatilaveistos osana biennaalia.

– Kasarmitori on hieno, yhtenäinen kaupunkitila, mutta se on pitkään ollut vajaakäytöllä. Terassi ja kesäkadut tulevat varmasti elävöittämään aluetta ja tekemään siitä yllätyksellisen ja viihtyisän, visioi Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Kasarmitorin kesä on Helsingin kaupungin eri toimialojen yhteinen hanke, jonka käytännön organisoinnista ja koordinoinnista vastaa kaupungin omistama kiinteistökehitysyhtiö Helsingin Leijona Oy.

Koronaturvallisuus otetaan huomioon lähtökohtaisesti jo koko terassi- ja katukokeilualueen suunnittelussa. Turvavälit, käsienpesupisteet, jonotussuunnat yms. mietitään tarkasti.

– Emme tietenkään tiedä, minkälainen koronatilanne Suomessa on kesällä. Kulloistenkin säännösten ja rajoitusten mukaan sitten toimitaan, sanoo Bauer.

– Jotta jaksamme tämän haasteellisen kevään ja koronasulun yli, meillä pitää olla valoisampiakin asioita odottamassa. Ajatus hyvästä ruoasta ja juomasta kesäisellä terassilla lämmittää mieltä ja luo toivoa, toteaa pormestari Vapaavuori.

Kasarmitorin kesän on määrä avautua Helsinki-päivänä 12.6. ja jatkua aina elokuun puoliväliin saakka.
Ravintolatoimijoiden haku aukeaa 6.4. ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Osallistu suunnitteluun!

Kasarmitorin terassi- ja katukokeilusta järjestetään 25.3. kaksi erillistä vuorovaikutustilaisuutta verkossa: Klo 8–9 yrityksille ja klo 17–19 asukkaille.
Lisätietoja täältä: www.uuttahelsinkia.fi/kasarmitorinkesa

Kuva: Kuvituskuva

Uutinen julkaistu 11. ja tuoreutettu 25.3.