Siirry sisältöön

Blog

This is the post loop page. This page is rendered from index-page.php

Helsinki esitteli Pekingin designviikoilla vastuullista ja älykästä arkea – osin virtuaalisesti toteutettuun ohjelmaan tutustui yli 10 000 festivaalivierasta

Helsingin ohjelma Pekingin designviikoilla syyskuussa keräsi yli 10 000 osallistujaa paikan päälle ja virtuaalisille alustoille. Beijing Design Weekin näyttelyhalliin rakennettu installaatio ja siellä järjestetty ohjelma toivat esiin helsinkiläisen hyvän arjen rakennuspalikoita, kestävää kaupunkikehitystä ja koulutuksen innovaatioita. Helsingin teemojen hengessä myös installaation materiaalit ja kalusteet pääsevät festivaalin jälkeen uusiokäyttöön.

Helsingin Designing Better Life -ohjelma Aasian suurimmalla muotoilufestivaalilla esitteli Helsingin muotoiluajattelua kestävän kaupunkikehityksen ja oppimisen älykkäiden innovaatioiden kautta. Osa ohjelmasta toteutettiin virtuaali- ja hybriditapahtumina, joihin pystyi osallistumaan Pekingiin rakennetussa JKMM Arkkitehtien suunnittelemassa installaatiossa The Recipes for Happy Helsinki Home.

Kahdessa asiantuntijaseminaarissa kuultiin puheenvuoroja älykkäistä ja kestävistä kaupunkiratkaisuista sekä oppimisen ja koulutuksen innovaatioista. Lisäksi installaatiossa järjestettiin Design Diplomacy -keskustelutilaisuuksia sekä lapsille ja perheille suunnattuja työpajoja. Smart & Sustainable City ja Innovations in Education -seminaarien sekä Design Diplomacy -tilaisuuksien tallenteet ovat katsottavissa Helsinki-kanavalla.

Kaiken kaikkiaan Helsingin ohjelmaan Pekingin designviikoilla osallistui yli 10 000 festivaalivierasta paikan päällä ja virtuaalisesti.

– Olemme olleet erittäin otettuja ja iloisia siitä, että Helsinki oli festivaalin Guest City tänä vuonna. On hienoa huomata, että Helsingin ohjelma herätti paljon kiinnostusta kiinalaisyleisössä ja seminaarien kohderyhmänä olleissa ammattilaisissa. Helsingin Guest City -hankkeen tavoitteena oli vahvistaa kaupunkien välistä yhteistyötä ja luoda osallistuville yrityksille uusia kansainvälisiä mahdollisuuksia. Korona-pandemian tuomat rajoitukset huomioiden Guest City -ohjelman toteutus ja yritysten näkyvyys onnistuivat erittäin hyvin, iloitsee Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

– Helsingin Guest City -ohjelman seminaareihin valikoitui mukaan yhteensä kymmenen yritystä esittelemään uusimpia kestäviä kaupunkiratkaisuja ja koulutuksen innovaatioita. Kiinalaisten osallistujien kiinnostus puhtaita ratkaisuja kohtaan on lisääntynyt, ja olemme saaneet yhteydenottoja esimerkiksi energiaosaamisen ja sähköautojen lataamisen osalta. Uskon, että Guest City -osallistuminen oli hyvä tilaisuus käynnistää uutta yhteistyötä ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia helsinkiläisille yrityksille, toteaa Helsinki Business Hubin toimitusjohtaja Miska Hakala.

Helsinki-installaation materiaalit ja kalusteet saavat uuden elämän Kiinassa

Vastuullisuus ja kestävä tulevaisuus näkyivät paitsi Helsingin Guest City -ohjelman teemoissa ja esimerkiksi Smart & Sustainable City -seminaarin esityksissä, myös käytännössä Helsingin installaation suunnittelussa ja materiaaleissa.

JKMM Arkkitehtien suunnitteleman installaation hiilijalanjälki pyrittiin pitämään mahdollisimman pienenä. Installaatiossa käytettiin Marimekon painokangasta ja Wood from Finlandin suomalaista hirsipaneelia, jota ei kuitenkaan lähetetty installaatiota varten Suomesta, vaan hyödynnettiin Kiinassa valmiina olevia materiaaleja. Installaation kalusteet valmisti kiinalainen kumppaniverstas.

Festivaalin päätyttyä installaation kalusteet ja materiaalit pääsevät uusiokäyttöön. 200 metrin pituisesta Marimekon kankaasta osa lahjoitetaan Suomen Pekingin suurlähetystön käyttöön. Osalle kankaasta Tsinghuan yliopiston taide- ja muotoiluakatemian opiskelijat luovat uusia käyttötarkoituksia.

Installaatiossa käytössä olleet JKMM Arkkitehtien suunnittelemat jakkarat lahjoitetaan nekin eteenpäin. Osa jakkaroista annetaan lasten taideprojektiin Zhengzhoun kaupungissa ja osa jaetaan Helsingin Guest City -hankkeessa avustaneille vapaaehtoisille ja paikallisille työntekijöille. Muita installaation kalusteista lahjoitetaan Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin Pekingin toimipisteen käyttöön.

Kolme installaation kahdeksasta puisesta kuutiosta saavat pitkäaikaisen kodin Beijing Design Week -organisaation tiloissa Gehua Towerissa Pekingissä. Myös muille hirsikuutioille on suunniteltu paikallista jatkokäyttöä esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa.

Kiinalainen taiteilija Pan Jianfeng loi kiinalaiset merkit jokaiselle installaation tilalliselle teemalle. Uniikit Metsä, Tieto, Lepo, Leikki, Sauna, Safka ja Duuni -kalligrafiat tulevat koristamaan tammikuussa 2022 valmistuvaa uutta Suomen Pekingin suurlähetystörakennusta, kun lähetystön kokoushuoneet nimetään kirjoitusmerkkien mukaan.

– On tärkeää, että emme vain puhu kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta, vaan myös käytännössä teemme Helsingin teemoja todeksi ja konkreettisesti tuemme kiertotaloutta. Hienoa, että Helsingin Designing Better Life -viestit jäävät elämään Pekingissä materiaalien ja kalusteiden uusiokäytön myötä, toteaa Guest City -hanketta Helsingin kaupunginkanslian viestintäosastolla vetänyt Heidi Forss-Anila.

Beijing Design Week 2021 järjestettiin 18. syyskuuta – 7. lokakuuta. Festivaalin järjestääBeijing Gehua Cultural Development Group ja Beijing Industrial design Center. Guest City -statuksen on ennen Helsinkiä saanut yhdeksän kaupunkia, viimeksi Mexico City vuonna 2019.

Helsingin kaupungin Guest City -hankkeen pääkumppanit ovat JKMM Arkkitehdit, Marimekko ja Wood from Finland. Muita yrityskumppaneita ovat Helsinki Distilling Company, Gradient Labs Ltd, Teknos, Inno, Moomin Characters, Fiskars Group ja Adi-kaluste sekä ohjelmakumppaneita Helsinki Education Hub, Aalto-yliopisto, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Helsinki XR Center, Arkki, HEI Schools ja Kide Science. Guest City -tapahtumien tuottamisessa ovat mukana Luovi Productions Oy, Tapahtumatoimisto TAPAUS ja Mingle Advisors. Hanketta koordinoi Helsingin kaupunginkanslian viestintäosasto tiiviissä yhteistyössä elinkeino-osaston kanssa.

Lue lisää

Helsinki Guest City -hanke
Helsinki Guest City -videot Helsinki-kanavalla
JKMM:n installaatiosta Helsinki Design Weeklyssä
Helsingin ohjelmaa Pekingin designfestivaaleilla voi kokea myös etänä

Kuva: Suomen Pekingin suurlähetystö

OmaStadin äänestys on alkanut – Ehdolla 396 kohdetta kaupungin parantamiseksi

Lokakuussa on äänestettävänä lähes 400 uutta helsinkiläisten tekemää ehdotusta siitä, miten kaupunki käyttäää 8,8 miljoonaa euroa. Äänestä kaupunkilaisten tekemistä ehdotuksista aikavälillä 6.–28.10. osoitteessa omastadi.hel.fi.

Äänestäminen tapahtuu sähköisesti omastadi.hel.fi -sivustolla, jolla ehdotukset ja niiden kustannuskehykset ovat jo nähtävillä. Ehdotuksia on kehitetty yhdessä kaupunkilaisten ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa keväällä 2021.

Ehdotukset jakautuvat seitsemää suurpiiriä ja koko Helsinkiä koskeviin yhteisiin ehdotuksiin. Äänestäjä voi valita  sekä yhden valinnaisen suurpiirin että koko Helsingin yhteisistä ehdotuksista. 

– OmaStadi on pieni askel kohti sitä, että asukkaat pääsevät entistä enemmän vaikuttamaan suoraan oman asuinalueensa viihtyisyyteen ja palveluihin. Ehdotukset ja niistä käytävät keskustelut kertovat meille vaaleilla valituille päättäjille ja valmisteleville viranhaltijoille suoraan, minkälaisia toivomuksia asukkailla on. Lisäksi aktiivisella äänestämisellä saa mahdollisesti toteutettua asuinalueelleen toivomiaan hankkeita, sanoo Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

Kannattaa äänestää OmaStadissa Helsingin viihtyisyyden lisäämiseksi

– Helsingin kaupunki on toteuttanut kaupunkilaisten äänestämät OmaStadi hankkeet viivyttelemättä ja laadukkaasti. Äänestämällä OmaStadissa voi oikeasti vaikuttaa asioihin ja vielä suhteellisen lyhyellä aikavälillä nähdä asioita toteutettavan. Tätä on suora demokratia parhaimmillaan, sanoo OmaStadin kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Äänestäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Äänestyssivustolle voi kirjautua esimerkiksi pankkitunnuksilla ja koululaiset Wilma-tunnuksilla. Vahvalla tunnistautumisella varmistutaan siitä, että vain äänioikeutetut henkilöt äänestävät. Helsinkiläiset voivat myös äänestää tuetusti henkilötodistusta näyttämällä tietyissä kaupungin toimipaikoissa. Paikat ja ajat päivittyvät sivustolle ennen äänestyksen alkua.
Kaikki äänestysvuonna 12 vuotta täyttävät, ja sitä vanhemmat helsinkiläiset ovat äänioikeutettuja.

Äänestyksen etenemistä voi seurata reaaliaikaisesti omastadi.hel.fi -sivuilla.
Äänestystulokset julkaistaan 29.10.2021.
Ehdotusten toteutus alkaa vuoden 2022 aikana.

Unelmien Helsinki tehdään yhdessä

Osallisuus on tärkeä osa Helsingin kaupungin toimintaa. Helsinki kutsuu kaupunkilaisia ja kumppaneitaan mukaan kehittämään kaupunkia, sen palveluita ja alueita. Helsinki on yhteisöllisyyden, vaikuttavien tekojen ja kohtaamisten paikka. 

OmaStadi on Helsingin kaupungin pysyvä tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Asukkaiden ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

Ensimmäisellä kierroksella kaupunki käytti 4,4 miljoonaa euroa osallistuvaan budjetointiin. Toisella kierroksella summa nostettiin 8,8 miljoonaan euroon samalla, kun OmaStadin toteuttamissykliä pidennettiin. Käynnissä on OmaStadin toinen kierros.

OmaStadin ensimmäisen kierroksen (2018–2019) äänestyksen pohjalta tehtiin 44 uudistusta

Lue lisää:

OmaStadi

Löydä tapasi osallistua ja vaikuttaa Helsingin kehittämiseen

Kuva: Mainostoimisto KMG Turku, Helsingin kaupungin aineistopankki

Uutinen on julkaistu 29.9. ja sitä on päivitetty 4.10. ja 6.10. 

Helsinki Biennaali toi Vallisaareen 145 000 kävijää

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali järjestettiin ensimmäistä kertaa 12.6.–26.9.2021. Vallisaaressa vieraili yhteensä 145 000 kävijää. Lisäksi biennaali tarjosi yleisölle taide-elämyksiä eri puolilla Helsinkiä.

Teokset sijoittuivat sekä Vallisaareen että eri puolille Helsinkiä, kuten Senaatintorille, HAM Helsingin taidemuseoon, Vuosaareen, keskustakirjasto Oodiin sekä Töölönlahdelle. Kävijöitä toivat myös Helsinki Biennial Inspired -kokonaisuuden useat tapahtumat ja näyttelyt. Tapahtumakokonaisuus esitteli biennaalista inspiroituneita kulttuuri- ja kuvataidetapahtumia, joita järjestivät esimerkiksi Helsingin kulttuurikeskukset, nuorisopalvelut, seniorikeskukset sekä yritykset ja taideorganisaatiot. Inspired-tapahtumiin osallistui yhteensä lähes 90 000 kävijää.

”Helsinki Biennaali on ollut suuri menestys. Olemme erittäin tyytyväisiä kävijämäärään varsinkin, kun ottaa huomioon yhä meneillään olevan koronapandemian ja matkailun rajoitukset. Uskon, että biennaalilla oli jälleenrakentava merkitys Helsingille kaupunkina. Nykytaiteen kohtaaminen luonnon ja meren äärellä oli varmasti monelle ihmiselle poikkeuksellinen ja ainutlaatuinen kokemus”, kertoo Maija Tanninen-Mattila, Helsinki Biennaalin ja HAMin johtaja.

Biennaali sai myös paljon huomiota kansainvälisessä mediassa: biennaalista kirjoittivat muun muassa Dagens Nyheter, El País, Financial Times, Forbes, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Monocle, The Telegraph sekä lukuisat design- ja taidemediat. Lisäksi biennaali mainittiin Time-lehden The World’s 100 Greatest Places 2021 -listalla.

Myös Vallisaaren hoidosta vastaava Metsähallitus on tyytyväinen Helsinki Biennaali -kesään.

”Luonnon ja taiteen yhdistelmä on ollut toimiva. Biennaali on näyttänyt Vallisaaren uudessa valossa ja tuonut paljon uusia vierailijoita”, sanoo erikoissuunnittelija Aino von Boehm Metsähallituksesta.

”Moni ensikertalainen saapui saareen biennaalin innoittamana ja löysi lisäksi myös upean luontokohteen. Vehreä luonto, historialliset patterialueet ja ruutikellarit sekä merimaisemat loivat ainutlaatuiset puitteet taidekokemukselle. Vaikka taide houkutti ennätysyleisön saareen, ovat kävijät pysyneet hyvin opastetuilla reiteillä ja poissa herkiltä luontoalueilta.”

Kolme Helsinki Biennaalin teoksista jää pysyvästi kaupunkitilaan

Ensimmäinen Helsinki Biennaali esitteli 41 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että eri puolilta maailmaa. Biennaalin kuratoinnista ja tuotannosta vastaa HAM Helsingin taidemuseo, ja ensimmäisen biennaalin pääkuraattoreina toimivat HAMin näyttelypäällikkö Pirkko Siitari ja julkisen taiteen päällikkö Taru Tappola.

Kolme biennaalin teoksista jää osaksi julkisen taiteen kokoelmaa. Alicja Kwaden teokset Big Be-Hide ja Pars pro Toto sijoitetaan biennaalin jälkeen pysyvästi Helsingin Kalasatamaan. Laura Könösen teos Ei taivasta rajana sijoitetaan puolestaan Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistoon. Lisäksi joitakin teoksia tullaan esittämään biennaalin jälkeen vielä uudelleen HAM Helsingin taidemuseossa.

Osa teoksista palautetaan taiteilijoille, ja yli jäänyt materiaali kierrätetään tai laitetaan uusiokäyttöön. Purku- ja kierrätyssuunnitelma tehtiin yhteistyössä biennaalin ympäristökoordinaattorin kanssa.

Helsinki Biennaalille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti

Helsinki Biennaalille myönnettiin kesällä Ekokompassi-sertifikaatti ympäristöasioiden hoitamisesta ja kehittämisestä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän mukaisesti.

Suomen Luonnonsuojeluliiton kehittämä Ekokompassi on järjestelmä, joka pohjautuu kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin. Se sisältää 10 ympäristökriteeriä, joita järjestelmään sitoutunut taho noudattaa. Ekokompassi-sertifikaatti myönnetään toimijalle kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Auditoija seuraa, miten tavoitteista on selvitty.

“Helsinki Biennaalin vahvuus ympäristöasioissa on vahva sitoutuminen vastuullisuuteen, laaja ja aktiivinen sidosryhmäyhteistyö ja halu olla asenteiden muokkaaja ja edelläkävijä ympäristöasioissa. Vallisaaren luonto ja Itämeri ovat oleellinen osa Helsinki Biennaalia, sekä sijaintina että inspiraationa taiteilijoille.”
– Ote auditointiraportista

Biennaalista on tekeillä laajamittainen vaikuttavuuden arviointi, jossa vaikuttavuutta tarkastellaan taiteen ja kulttuurin, ympäristön ja kestävän kehityksen sekä talouden ja merellisyyden näkökulmista. Vaikuttavuuden arvioinnista tiedotetaan loppuvuodesta.

Biennaali on koko Helsingin kaupungin yhteinen hanke, ja sen tuotannosta ja kuratoinnista vastaa HAM Helsingin taidemuseo. Biennaali on osa Helsingin kaupunkistrategiaa 2017–2021, jonka tavoitteita ovat muun muassa kansainvälisen vetovoiman lisääminen sekä merellisyyden kehittäminen.

Ensimmäisen Helsinki Biennaalin pääyhteistyökumppanit olivat Metsähallitus sekä Jane ja Aatos Erkon säätiö. Biennaalin toteutumista tukivat myös Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Svenska kulturfonden.

Helsinki Biennaalin pääyritysyhteistyökumppani oli Clear Channel. Tapahtuman yritysyhteistyökumppaneina olivat Artek, Facebook Open Arts ja Helen.

Helsinki Biennaalin tapahtumakumppaneita olivat Korkeasaari ja Helsingin juhlaviikot.

Lue lisää:

Helsinki Biennaali

Uusi Helsinki Education Hub tekee oppimisen ja koulutuksen ideoista innovaatioita

Helsinki avaa 23. syyskuuta uuden Helsinki Education Hubin. Oppimis- ja koulutusala on kasvussa maailmanlaajuisesti ja Helsinki Education Hub haluaa edistää oppimis- ja koulutusteknologian kasvuyrittäjyyttä. Tavoitteena on yhdistää oppimisen ja koulutuksen start up -yritykset, suomalainen pedagoginen osaaminen ja akateeminen tutkimus, jotta voidaan synnyttää uusia innovaatiota, edistää oppimis-ja koulutusteknologia-alan yrittäjyyttä ja luoda uutta liiketoimintaa. Samalla Helsingistä halutaan tehdä oppimisen pääkaupunki.

Helsinki Education Hub sisältää esihautomo- ja hautomopalvelut, yhteiskehittämisen sekä yhteydet nuorille kasvuyrityksille tärkeisiin sidosryhmiin ja suurempiin yrityksiin. Palvelupolun toimintoja tukevat Hubin tiloissa järjestettävät tapahtumat ja koulutukset, sekä yhteisön mukanaan tuomat mahdollisuudet.

”Helsingin kaupunki on edelläkävijä julkisen ja yksityisen sektorin dynaamisessa yhteistyössä. Helsinki on jo monen vuoden ajan panostanut ajankohtaisiin ja liiketoiminnaltaan potentiaalisiin kasvualoihin kuten peli-, XR- ja lohkoketju-, AI- ja terveysalat sekä ilmastoratkaisut. Helsinki Education Hub on konkreettinen esimerkki Helsingin kaupungin tuesta ja panostuksesta edistää kasvavaa oppimis- ja koulutusteknologian kasvuyrittäjyyttä“, kertoo Helsinki Education Hub –projektin vetäjä Mia-Stiina
Heikkala
.

Helsinki Education Hubista tulee EdTech-alan toimijoiden yhteisö

Helsinki Education Hub tarjoaa uudenlaisen monitoimiympäristön EdTech- eli opetusteknologia-alan kasvuyritysten, tutkijoiden, oppijoiden ja kehittämiseen osallistuvien oppimis- ja koulutusalan ammattilaisten käyttöön. Tiloissa voi osallistua tapahtumiin tai saapua työskentelemään ja tapaamaan samalla muita yhteisön jäseniä. Hub ei vuokraa työtilaa, mutta halutessaan EdTech-kasvuyrittäjä voi pyytää esimerkiksi Hubin 50 hengen monitoimitilaa käyttöönsä tapahtumaa varten. Helsinki Education Hubissa järjestetään myös useita erilaisia fyysisiä ja virtuaalisia tapahtumia. Muokattavissa ja monitoimisissa tiloissa on mahdollista järjestää niin webinaareja, työpajoja ja luentoja kuin muitakin EdTech-alan yrittäjyyttä edistäviä tilaisuuksia.

Helsinki Education Hub tarjoaa myös EdTech-alan kasvuyrityksille tukea ja kokenutta henkilökohtaista valmennusta varhaisen vaiheen kasvun tueksi. Erityisesti tukea saa tiimin rakentamiseen, rahoitukseen ja kasvuun liittyvissä asioissa.

Yhteiskehittäminen mahdollistaa palveluiden ja tuotteiden asiakaslähtöisen kehittämisen

Helsinki Education Hub toimii myös testbed-ympäristönä sekä innovatiivisena oppimisen ja tutkimuksen tilana pedagogisille asiantuntijoille, opettajille, tutkijoille ja oppijoille. Yhteiskehittäminen tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kehittää tuotteitaan ja palvelujaan asiakaslähtöisesti yhdessä käyttäjien kanssa. Helsinki Education Hub tekee testaamisessa yhteistyötä helsinkiläiskoulujen kanssa. Lisätietoja Helsingin kaupungin EdTech-toiminnasta voi lukea testbed.helsinki -sivustolta.

Helsinki Education Hubin kautta EdTech-alan kasvuyritykset voivat löytää yhteyksiä kiihdyttämöihin, sijoittajiin ja tutkijoihin. Hubin kautta myös sijoittajat voivat puolestaan löytää helpommin oppimis- ja koulutusalan potentiaalisia kasvuyrityksiä Helsingistä. Helsinki Education Hubin toiminta on alusta asti suunnattu myös kansainvälisille markkinoille ja hubin toiminta luokin kestäviä mahdollisuuksia oppimis- ja koulutusviennin edistämiseksi kansainvälisillä markkinoilla. Tämä tapahtuu toimialan yritysten kansainvälistymisen ja liiketoimintaosaamisen tukemisen sekä tavoitteellisen innovaatioyhteistyön kautta.

Helsinki Education Hub sijaitsee Runeberginkadulla ja verkossa

Fyysisesti Helsinki Education Hub sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Töölössä osoitteessa Runeberginkatu 14-16. Paikalle pääsee helposti useilla julkisilla kulkuvälineillä. Tiloihin ja toimintaan voi tutustua myös virtuaalisesti virtuaalihubissa. Hubin verkkosivuilta löytyy uutisia ja muuta ajankohtaista tietoa EdTech-asioista pääkaupunkiseudulla ja maailmalla, sekä Hubissa järjestettävät tapahtumat ilmoittautumistietoineen. Verkkosivuilta löytyvät linkit myös Helsinki Education Hubin sosiaalisen median kanaviin LinkedInissä,
Twitterissä sekä Facebookissa.

 

Education hubin uudet tilat sijaitsevat Runeberginkadulla ja verkossa. Kuva: Karoliina Korhonen

Helsinki tukee nuoria EdTech-kasvuyrityksiä konkreettisesti ja tavoitteellisesti

Helsinki Education Hubissa tulee toimimaan myös EdTech-alan hautomo. Haku hautomo-ohjelmaan avautuu 23. syyskuuta ja se on auki keskiviikkoon 20.10. asti. Nyt valittavaan ensimmäiseen hautomo-ohjelmaan valitaan 10 tiimiä tai yritystä, joiden tulee ohjelman aikana luoda itselleen toimiva markkinointi- ja myyntistrategia, hallita rahoituksen kanavat sekä kassavirta, rakentaa tiimi sekä luoda toimivia verkostoja. Ohjemaan osallistuvat kasvuyritykset tulevat saamaan ohjausta, neuvontaa ja valmennusta yrittäjyyden ja liiketoiminnan edistämiseen. Hautomossa aloittaa jatkossa vuosittain 20 tiimiä tai yritystä.

Helsinki Education Hub on ainutlaatuinen hanke, jossa yhdistyy Helsingin kaupungin elinkeino-osaston osaaminen NewCo Helsingistä ja Innovaatiot ja uudet kokeilut -yksiköstä.

Helsinki Education Hubin avajaisia vietetään torstaina 23. syyskuuta

Hubin toiminta käynnistyi jo elokuussa ja avajaisia juhlitaan syyskuun 23. päivä klo 15-16:30 verkossa. Tapahtumassa puhumassa ovat muun muassa Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva, Ulkoministeriön koulutussuurlähettiläs Marjaana Sall sekä keynote –puhujana Harvard Graduate School of Educationin Ed.D. David Dockterman.

Avajaisia voi rekisteröityä seuraamaan täältä. Tapahtuma on englanninkielinen.

Tutustu Helsinki Education Hubin verkkosivuihin tästä.

Virtuaalisia Helsinki-postikortteja, digitaidenäyttely ja designdiplomatiaa – Helsingin ohjelmaa Pekingin designfestivaaleilla voi kokea myös etänä

Helsingin muotoiluosaamista esittelevä ohjelma Beijing Design Week -festivaalilla käynnistyy 18. syyskuuta. Virtuaalisesti ja hybridinä toteutettavat tapahtumat on pääosin suunnattu festivaalin kiinalaisille kävijöille ja kutsuvieraille, mutta osan ohjelmasta voi kokea myös etänä.

Helsinki on tänä syksynä Aasian suurimman muotoilufestivaalin, Beijing Design Weekin, Guest City -kaupunki. Helsingin ohjelma festivaaleilla esittelee Helsingin muotoiluosaamista ja erityisesti koulutuksen ja kaupunkikehityksen älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja.

Festivaaliyleisölle Designing Better Life -teeman alle koottua ohjelmaa esitellään JKMM Arkkitehtien suunnittelemassa installaatiossa asiantuntijaseminaareissa ja virtuaalisten sisältöjen kautta 18.–21. syyskuuta.

18. syyskuuta ohjelma starttaa mediatilaisuuden jälkeen kahdella asiantuntijaseminaarilla. Smart & Sustainable City Business Seminar sekä Innovations in Education Business Seminar esittelevät kaupunkikehityksen ja koulutuksen älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja. Mukana on muun muassa kaupungin omia hankkeita ja yrityskumppaneita. Seminaarien koko ohjelma löytyy täältä.

Seminaarien puheenvuorot tulevat myöhemmin nähtäville Helsinki-kanavalle.

Perheille ja lapsille on luvassa muotoilu- ja tiedetyöpajoja 19. syyskuuta, jolloin myös muumihahmo vierailee Helsingin installaatiossa.

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala järjestää virtuaalisen pop up -koulun 20.–24. syyskuuta, johon osallistuu oppilaita sekä Helsingistä että Pekingistä. Nelipäiväisen pop up -koulun aikana oppilaat suunnittelevat yhdessä oppituntien sisällöt ja jakavat ideoita ja tietoa virtuaalisilla alustoilla. Oppituntien aiheet liittyvät Helsingin Guest City -ohjelman teemoihin, muotoiluoppimiseen ja kestävän kaupunkikehityksen tavoitteisiin.

Helsinki on näyttävästi mukana myös festivaalin virallisessa avajaisseremoniassa 22. syyskuuta muun muassa pormestari Juhana Vartiaisen ja designjohtaja Hanna Harriksen videotervehdysten sekä musiikkiesityksen kautta.

Designdiplomatia tuo yhteen suomalaisia ja kiinalaisia muotoiluvaikuttajia

Helsinki Design Weekin kuratoimana installaatiossa järjestetään Design Diplomacy -keskusteluja. Mukana on suunnittelijoita ja muotoilualan ammattilaisia Suomesta ja Kiinasta, jotka keskustelevat muotoiluaiheista kysymyskorttien kautta. Keskustelujen aiheet liittyvät arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatukseen, teolliseen muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kaupunkisuunnitteluun.

Koko Design Diplomacy -ohjelma löytyy täältä.

Design Diplomacy -keskustelujen tallenteet tulevat myöhemmin nähtäville Helsinki-kanavalle.

Miltä Helsinki näyttää syntymäpäivänäsi?

Helsingin installaatiossa vieraileville tarjotaan tunnelmapaloja Helsingistä virtuaalisten postikorttien välityksellä. Helsinki Virtual Postcard on yhdessä virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoan Oy:n kanssa luotu palvelu, jonka kautta kuka tahansa voi tilata Virtuaalisesta Helsingistä napatun postikortin. Postikortti näyttää palasen Helsingin tunnetuimmista maamerkeistä eri vuodenaikoina, oman syntymäkuukauden mukaan.

Virtuaalisen Helsinki-postikortin voi luoda täältä helsinkivirtualpostcard.fi

Metropolian oppilaiden digiteokset kertovat Helsingin parhaista puolista

Kuvakaappaus Metropolian virtuaaligalleriasta.

Metropolian ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat osana Digital Art Challenge -haastetta tehneet Helsingistä digitaalisia taideteoksia, joilla he kuvaavat Helsingin parhaita puolia. Voittajateokset on koottu virtuaaliseen tapahtumagalleriaan, johon on otettu väreihin ja elementteihin vaikutteita Helsingin installaatiosta Pekingissä. 

Tapahtumagalleriassa liikutaan ja kommunikoidaan virtuaalisten hahmojen, avatarien avulla. Helsinki Virtual Pavilion -galleriaan pääsee tutustumaan täällä.

36 kysymystä vastuullisuuteen

Aalto-yliopiston, Nordic Rebelsin ja Howspacen yhteisellä oppimisalustalla haastetaan kävijöitä miettimään 36 kysymystä, jotka johdattaisivat yrityksiä positiivisiin tekoihin vastuullisen ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Kysymysten avulla ja yritysten kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta osallistujat kehittävät uusia muotoiluvetoisia ratkaisuja, jotka ovat esillä online-galleriassa Helsingin installaatiossa Pekingissä.

36 kysymystä vastuullisuuteen -haasteen digigalleria on aukeaa 20. syyskuuta. Lisätietoja haasteesta Aalto-yliopiston sivuilta.

Lisätiedot:

Helsinki Guest City –ohjelma kokonaisuudessaan

Helsinki Virtual Postcard 

Uutinen: Helsingin muotoiluosaaminen on esillä Pekingin designfestivaaleilla syyskuussa

Beijing Design Weekin järjestää Beijing Gehua Cultural Development Group ja Beijing Industrial design Center. Guest City -statuksen on ennen Helsinkiä saanut yhdeksän kaupunkia, viimeksi Mexico City vuonna 2019. Helsingille Guest City -status myönnettiin jo vuoden 2020 festivaaleille, mutta Helsingin osallistumista siirrettiin vuodella eteenpäin koronapandemian takia.

Helsingin kaupungin Guest City -hankkeen pääkumppanit ovat JKMM Arkkitehdit, Marimekko ja Wood from Finland. Muita yrityskumppaneita ovat Helsinki Distilling Company, Gradient Labs Ltd, Teknos, Inno, Moomin Characters, Fiskars Group ja Adi-kaluste sekä ohjelmakumppaneita Helsinki Education Hub, Aalto-yliopisto, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Helsinki XR Center, Arkki, HEI Schools ja Kide Science. Guest City -tapahtumien tuottamisessa ovat mukana Luovi Productions Oy ja Tapahtumatoimisto TAPAUS. Hanketta koordinoi Helsingin kaupunginkanslian viestintäosasto.

Miten Helsinki muotoilee? – Tutustu kaupungin muotoilutekemiseen uudella Design Helsinki -sivustolla

Helsinki on jo kymmenen vuoden ajan kehittänyt kaupunkia ja palveluita muotoilun avulla. Nyt tieto Helsingin muotoilutekemisestä ja -hankkeista on koottu yhteen paikkaan, uudelle Design Helsinki -sivustolle.

”Helsinki on maailmalla tunnettu muotoilun innovatiivisena hyödyntäjänä, ja Helsingin asiantuntijat ovat haluttuja puhujia kansainvälisissä tapahtumissa ja keskusteluissa. Olemme tehneet rohkeita ratkaisuja muotoilun käytöstä kaupungin ja palvelujen kehittämisessä, mutta tietoa tekemisestämme ja sen laajuudesta ei ole ollut helposti saatavilla. Uusien Design Helsinki -sivujen myötä meillä on yksi osoite, johon sekä kotimainen että kansainvälinen kaupunkimuotoilusta kiinnostunut yleisö voidaan ohjata”, toteaa Helsingin designjohtaja Hanna Harris.

Helsingin muotoilumatkan voi katsoa alkaneen vuonna 2012, kun Helsinki oli yhdessä Espoon, Vantaan, Kauniaisen ja Lahden kanssa maailman muotoilukaupunki, World Design Capital (WDC). Vuonna 2014 Helsingille myönnettiin Unescon City of Design -status, ja vuonna 2016 Helsinki palkkasi ensimmäisenä eurooppalaisena kaupunkina kaupunkitasoisen designjohtajan. Myös kaupungin sisäinen muotoilutiimi, Helsinki Lab, starttasi samoihin aikoihin.

”Ensi vuonna Helsingin menestyksekkäästä World Design Capital -vuodesta tulee kuluneeksi 10 vuotta. Tätä on syytä juhlia ja tuoda entistä vahvemmin esiin, miten moninaisesti muotoilu ja muotoilijat ovat vaikuttaneet kaupungin kehitykseen näiden 10 vuoden aikana – ja mitkä ovat suunnitelmamme tulevaisuudelle. Uusi sivusto vastaa tähän tarpeeseen”, painottaa Helsingin toisena designjohtajana keväällä 2020 aloittanut Harris.

Helsingissä muotoilusta hyötyvät kaikki

Helsingissä muotoiluhankkeita tehdään yhdessä eri toimialoille levittäytyvän yli 200 kehittäjän verkoston, muotoilutoimistojen ja muiden kumppaneiden kanssa. Osana kaupunginkansliaa toimiva Helsinki Lab koordinoi kaupungin sisäistä muotoilutoimintaa yhdessä designjohtajan kanssa.

”Helsinki Labin tehtävänä on edistää muotoilun käyttöä kaupungin kehittämisessä. Olemme tukipylväs, ja tarjoamme neuvoa ja tukea kaupungin muotoiluhankkeisiin. Labin asiantuntijoilta saa neuvoja käyttäjälähtöisen näkökulman huomioimiseen, muotoilupalveluiden hankintaan sekä systeemisten muutosten edistämiseen”, kertoo Helsinki Labia vetävä kaupunkimuotoilupäällikkö Päivi Hietanen.

Helsingin kaupungin palvelumuotoilun puitesopimukseen kuuluu kahdeksan palveluntuottajaa. Hankkeita puitejärjestelyn puitteissa on vuosittain noin 75, ja hankintoja tehdään noin 2,5 miljoonalla eurolla vuosittain.

”Muotoilua tehdään läpi kaupunkiorganisaation, kaikilla toimialoilla, joten muotoilu todella koskettaa kaikkia helsinkiläisiä, muodossa tai toisessa”, painottaa Hietanen.

Muotoilu ja käyttäjälähtöinen ote on vaikuttanut esimerkiksi kaupungin digitaalisten palveluiden uudistamiseen sekä siihen, miten ikäihmisten liikkumista tuetaan.

”Muotoiluajattelun lähtökohtana on asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen. Helsinki on olemassa helsinkiläisiä varten, joten keskeistä kaupungin kehittämisessä on ymmärtää ja huomioida eri asukasryhmien toiveet ja tarpeet. Kuluneen vuosikymmenen aikana muotoilusta on tullut erottamaton osa kaupungin toimintaa”, iloitsevat Harris ja Hietanen.

Lisää esimerkkejä Helsingin muotoiluhankkeista löytyy Design Helsinki -sivuston Muotoilutarinoista.

Lue lisää

Design Helsinki -sivusto

Kuka suunnittelee arkkitehtuurin värit? – osallistu virtuaaliseminaariin perjantaina 17.9.

Kuka suunnittelee värit? Suomen väriyhdistyksen koollekutsumassa seminaarissa eri alojen asiantuntijat pohtivat värisuunnittelun asemaa arkkitehtuurissa. Seminaari järjestetään Helsingin kaupungintalolla perjantaina 17. syyskuuta kello 13-16. Tapahtuma on ensisijaisesti online-tapahtuma ja lähetetään suorana Helsinki-kanavalla. Tilaisuus on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Alustuksen pitää FT, yli-intendentti Sanna Teittinen kertoen taiteilija Anitra Lucanderin yhteistyöstä rakennusten värisuunnittelijana arkkitehti Aarno Ruusuvuoren ja muiden arkkitehtien kanssa.

Osa I, Maalattu väri – Helsingin väritarina

Arkkitehdit Kati Winterhalter, Käpy Paavilainen ja Rosemarie Schnitzler pitävät alustuksen suunnittelemistaan kohteista, ja lopuksi he keskustelevat siitä, miten värit valitaan, kuka tekee päätöksen, onko kyseessä historiallinen totuus vai henkilökohtainen paletti.

Osa II, Kuka suunnittelee arkkitehtuurin värit nykyään?

Maisema-arkkitehti, TaM Saara Pyykkö ja arkkitehdit Suvi Tyynilä ja Tuukka Vuori kertovat värisuunnittelusta kaupunkisuunnittelun ja rakennuksen suunnittelun mittakaavoissa. Lopuksi he keskustelevat arkkitehti Pentti Kareojan toimiessa moderaattorina.

Osallistu verkossa

Yleisömäärä on rajoitettu 30 henkeen. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset 16.9. klo 12 mennessä sähköpostiosoitteeseen suomenvari@gmail.com. Saapumisohjeet lähetetään hyväksytyille 16.9. klo 17 mennessä. Mikäli et saa ilmoitusta, voit seurata tapahtumaa Helsinki-kanavalla

Lisää aiheesta:

Helsinki Design Week: Kuka suunnittelee arkkitehtuurin värit?

Helsinki Design Week levittäytyy ympäri kaupunkia ja verkkoon  (hel.fi uutinen 9.9.2021)

Suomen väriyhdistys

Helsinki-kanava

Kuva: Paavo Jantunen

Kuka suunnittelee arkkitehtuurin värit? – osallistu virtuaaliseminaariin perjantaina 17.9.

Kuka suunnittelee värit? Suomen väriyhdistyksen koollekutsumassa seminaarissa eri alojen asiantuntijat pohtivat värisuunnittelun asemaa arkkitehtuurissa. Seminaari järjestetään Helsingin kaupungintalolla perjantaina 17. syyskuuta kello 13-16. Tapahtuma on ensisijaisesti online-tapahtuma ja lähetetään suorana Helsinki-kanavalla. Tilaisuus on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Alustuksen pitää FT, yli-intendentti Sanna Teittinen kertoen taiteilija Anitra Lucanderin yhteistyöstä rakennusten värisuunnittelijana arkkitehti Aarno Ruusuvuoren ja muiden arkkitehtien kanssa.

Osa I, Maalattu väri – Helsingin väritarina

Arkkitehdit Kati Winterhalter, Käpy Paavilainen ja Rosemarie Schnitzler pitävät alustuksen suunnittelemistaan kohteista, ja lopuksi he keskustelevat siitä, miten värit valitaan, kuka tekee päätöksen, onko kyseessä historiallinen totuus vai henkilökohtainen paletti.

Osa II, Kuka suunnittelee arkkitehtuurin värit nykyään?

Maisema-arkkitehti, TaM Saara Pyykkö ja arkkitehdit Suvi Tyynilä ja Tuukka Vuori kertovat värisuunnittelusta kaupunkisuunnittelun ja rakennuksen suunnittelun mittakaavoissa. Lopuksi he keskustelevat arkkitehti Pentti Kareojan toimiessa moderaattorina.

Osallistu verkossa

Yleisömäärä on rajoitettu 30 henkeen. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset 16.9. klo 12 mennessä sähköpostiosoitteeseen suomenvari@gmail.com. Saapumisohjeet lähetetään hyväksytyille 16.9. klo 17 mennessä. Mikäli et saa ilmoitusta, voit seurata tapahtumaa Helsinki-kanavalla

Lisää aiheesta:

Helsinki Design Week: Kuka suunnittelee arkkitehtuurin värit?

Helsinki Design Week levittäytyy ympäri kaupunkia ja verkkoon  (hel.fi uutinen 9.9.2021)

Suomen väriyhdistys

Helsinki-kanava

Kuva: Paavo Jantunen

Uutinen on julkaistu 14.9. ja sitä on päivitetty 17.9. 

Helsinki Design Week levittäytyy ympäri kaupunkia ja verkkoon

Muotoilufestivaali Helsinki Design Week järjestetään 9.–19. syyskuuta. Monipuoliseen ohjelmaan voi osallistua sekä verkossa että kaupungilla. Koululaisten Kulttuuripolku ja PechaKucha-esitykset sekä Lasten ikkunat -installaatiosarja on osa Helsingin kaupungin ohjelmaa festivaaleilla.

Helsinki Design Weekin teemana on tänä vuonna Mikä on viisasta? Viisauden määritelmää pohditaan noin 80, avoimen haun kautta valikoituneen muotoilutapahtuman voimin. Ohjelmistossa on nähtävää ja tekemistä niin suunnittelun ammattilaisille kuin muotoilusta kiinnostuneille kaupunkilaisillekin.

Glasshouse Helsinkiin suunniteltu päätapahtuma jouduttiin perumaan aiempien aluehallintoviraston asettamien kokoontumisrajoitusten takia, mutta koronaturvallisesti järjestetään muun muassa showroomien ja studioiden avointen ovien vierailuja, pienempiä näyttelyitä sekä koko perheen työpajoja ja kävelykierroksia. Myös vuodesta toiseen yleisön suosikkina pysytellyt Design Market järjestetään tänä vuonna 10. –12. syyskuuta kivijalkaliikkeissä ja verkossa.

Tutustu Helsinki Design Weekin ohjelmaan.

Helsingin ydinkeskustan valtaavat Lasten ikkunat

Osana lasten designviikon ohjelmaa Helsingin ydinkeskustan näyteikkunoihin nousee lastenkirjallisuuden kuvitusta ja muotoilua yhdistävä installaatioiden sarja, jossa teokset valmistuvat yleisön silmien edessä. Installaatioiden tekijöiksi on kutsuttu muotoilijoita ja muita luovan alan tekijöitä, jotka yhdessä pohjoismaisten huippukuvittajien kanssa suunnittelevat ja kokoavat installaatiot, ja tekevät näin myös suunnitteluprosessin näkyväksi yleisölle.

Koko perheelle suunnitellut installaatiot ovat nähtävillä ympäri vuorokauden koko 10.–19. syyskuuta. Lasten ikkunat toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan kanssa.

Lisää Lasten designviikosta ja Lasten ikkunoista.

Koululaiset tutustuvat muotoilun menetelmiin PechaKucha -esitysten kautta

Helsinkiläiset koululaiset pääsevät osallistumaan Helsinki Design Weekille Lasten PechaKucha -esitysten kautta. PechaKucha on japanilaisten arkkitehtien kehittämä esitysformaatti, jossa esiintyjä voi puhua valitsemastaan aiheesta 20 kuvan avulla, ja jokaiselle kuvalle on aikaa 20 sekuntia. PechaKucha on ollut yksi Helsinki Design Weekin suosituimmista tapahtumista jo parikymmentä vuotta, ja viime vuonna lanseerattu Lasten PechaKucha saa näin jatkoa tänä syksynä.

PechaKucha -konseptin avulla koululaiset tutustuvat muotoiluajatteluun, sillä aiheiden valinnassa ja puheenvuorojen suunnittelussa hyödynnetään muotoilun keinoja. Suomen muotoilukasvatusseura Suomu on ollut mukana kehittämässä Lasten PechaKucha -materiaaleja.

Lasten PechaKucha on osa Helsingin kaupungin Kulttuuripolku-ohjelmaa, ja toteutetaan yhdessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa.

Lisää Lasten PechaKucha -esityksistä.

Keskusteluja viisaan kaupungin kehittämisestä

Festivaalin teema, Mikä on viisasta?, kuuluu muun muassa 15. syyskuuta järjestettävässä Newil&Baun paneelikeskustelussa, jossa ajatuksia uudisrakentamisesta ja viisaan kaupungin kehittämisestä jakavat Kiasman arkkitehtinä tunnettu Steven Holl, kaupunkiympäristön apulaispormestari
Anni Sinnemäki, Helsingin designjohtaja Hanna Harris, arkkitehti Samuli
Woolston
sekä Newil&Baun toimitusjohtaja
Petri Ylivuori.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan webinaariin: Newil&Bau: Parempaa kaupunkia rakentamassa, 15.9. klo 15-16 

Lisää aiheesta:

Helsinki Design Weekin ohjelma

Helsinki Design Week on Pohjoismaiden
suurin muotoilufestivaali, joka järjestetään vuosittain syyskuussa. Helsingin
kaupunki on festivaalin pääyhteistyökumppani.

Kuva: HDW

Julkista taidetta Jätkäsaareen

Arkkitehti Akseli Leinonen voitti avoimen Taidetta Jätkälle -kilpailun ehdotuksellaan “Litorinameren kalastajat”. Kilpailun tavoitteena oli saada Jätkäsaareen paikkasidonnainen, julkinen taideteos, joka heijastelee alueen identiteettiä. Teos tulee sijoittumaan Atlantinaukiolle ja Madeiranaukiolle, jotka toteutetaan arviolta vuosina 2022–2025.

Leinosen kilpailuehdotus yhdistää Atlantinaukion ja Madeiranaukion piirtämällä merenpinnan 15 metrin korkeuteen päiden yläpuolelle. Vedenpinnan nousu puhuttaa ilmastonmuutoksen aikakaudella. Teoksen avulla tähystämme kuitenkin tulevaisuuden lisäksi myös menneisyyteen – muinaiselle Litorinamerelle. Meri on vuosituhansia yhdistänyt maita ja kansoja ja satama jatkaa tätä yhteen liittämisen perinnettä. Leinosen teos piirtää ympäristössä tapahtuvat muutokset ja jatkuvuudet ajatuksia herättävällä tavalla näkyviin.

Kilpailu oli kaksivaiheinen. Palkintolautakunta valitsi toiseen vaiheeseen viisi ehdotusta. Finaaliin pääsivät Leinosen lisäksi työryhmä Henrik Amberla (teollinen muotoilija) ja Sara Pathirane (kuva- ja mediataiteilija), kuvanveistäjä Riikka Puronen, kuvataiteilija Kaisa Ruohoranta ja kuvanveistäjä ja tekstiilitaiteilija Johanna Suonpää. Kilpailussa jaettiin kolme palkintoa, joista ensimmäinen (10 000 €) myönnettiin Leinoselle, toinen (6000 €) työryhmälle Amberla ja Pathirane ja kolmas (3000 €) Puroselle.

Aloitteen taidekilpailusta teki Osuuskunta Forum Box. Kilpailun muut järjestäjät olivat Helsingin Satama Oy, Helsingin kaupunki ja Helsingin taidemuseo HAM. Palkintolautakunta edusti kilpailun järjestäjiä, ja siihen kuului kaksi Suomen Taiteilijaseuran valitsemaa jäsentä. Palkintolautakunnan jäsenet olivat Satu Aatra (suunnittelupäällikkö, Helsingin Satama Oy), Arto Jurttila (Forum Boxin hallituksen puheenjohtaja), Jukka Lehtinen (kuvanveistäjä), Sari Palosaari (kuvataiteilija), Pauliina Turakka Purhonen (kuvataiteilija), Tuomo Sipilä (Helsingin kaupunki, projektinjohtaja) ja Taru Tappola (HAM, julkisen taiteen päällikkö).

Lisää kilpailusta Forum Boxin nettisivuilta